Landsmøte Norsk Studentorganisasjon 2024

Våren vakreste eventyr er over for denne gangen. Landsmøte til Norsk Studentorganisasjon (LMNSO) 2024 har vært en landsmøte vil sette stor påvirkning på studentbevegelsen i årevis fremover. Ny forskningspolitisk plattform ble vedtatt, oppdaterte vedtekter, en ny handlingsplan for det nye arbeidsutvalget, to resolusjoner om: «Rettferdig behandling av fuskesaker» og «En bedre eksamenstid» og avsluttningsvis har det blitt vedtatt en overgang fra sentralstyret til landsstyret. Dette vil føre til en stor endring når det gjelder medbestemmelse mellom landsmøtene og tydeligere tilstedeværelse av alle studentdemokratier inn i dette.

Vi fikk besøk av statsminister Jonas Gahr Støre, hvor det ble satt av en egen spørretime til ministeren. Hvor han blant annet fortalte litt om det nye opptakssystemet som ble presentert tidligere samme dag. Og han fikk flere gode spørsmål fra salen, samt fikk smake på en ypperlig softis!

Vi fikk besøk av lederen for UHR Sunniva Whittaker og leder for Utdannings- og forskningskomiteen Hege Bae Nyholt. Senere var det en veldig interessant debatt om forskningspolitikk med aktører i forskningspolitikk sektoren, som virkelig utfordret tankene og meningene til salen. Hva er forskningspolitikk, bedriver du som student forskning og skal du som student involveres i større grad i dette? Med Kyrre Lekve, Sunniva Whittaker (UHR), Feroz M. Shah (AYF) og Carina Hundhammer i panelet.

434386835_1093952048607608_8124412119845905777_n

Det var en lærerik opplevelse for alle oss 9! Med våre 7 delegater, ene sentralstyremedlem og ene representant i UHR Helse og oppvekst. Det har vært et veldig givende helg, veldig hyggelig å møte så mange givende og lidenskapelige studenter! Det er veldig flott at det er så mange engasjerte og motiverte studenter i vårt landsstrakte land!

Veldig morsomt med at ny leder i Norsk Studentorganisasjon (NSO) kommer fra vår Vestlandsvenn UiB! Kaja Ingdal Hovdenak er leder ved Studentparlamentet ved UiB er valgt til ny leder i NSO og vi er veldig spent på dette! Et stort løft for hele Vestlandet! Og Vestlandet er godt representert i det nyvalgte Arbeidsutvalget til NSO! Veldig moro!

Vi er veldig spent på det neste året! Vi har veldig troen på det neste arbeidsutvalget til NSO sentralt og vi ser frem til et samarbeid det neste året!