Start UiS

Start UiS er en studentorganisasjon som jobber med å fremme entreprenørskap og innovasjon blant studenter. Vi er her for å bistå og hjelpe studenter som vil starte opp en bedrift. Vi arrangerer også store kjente arrangementer på universitet, blant annet Engasjertuken og Venturecup. Vi er ca. 30 medlemmer fra ulike studieretninger og er kontinuerlig på utkikk etter nye medlemmer. Du lærer mye, bygger nettverk og er en del av en kjempe kjekk og sosial gjeng som medlem i Start.

Har du noen spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Kontaktinformasjon:
leder@startuis.no
nestleder@startuis.no

Facebook:

Hjemmeside:
www.startuis.no

IAESTE

“The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience”, IAESTE, er en internasjonal organisasjon som utveksler studenter for teknisk arbeidserfaring i utlandet. IAESTE Norge er drevet av ca. 150 frivillige og engasjerte studenter fordelt på 7 ulike universiteter i Norge. Ved å være medlem i IAESTE får man god organisasjonserfaring, kjennskap med andre studenter fra hele verden og muligheter for reiser i både inn- og utland. I tillegg får man kontakt med næringslivet. Medlemmene våre kontakter det norske næringslivet for å få praktikantjobber som vi utveksler med de andre medlemslandene. Det er gode muligheter for å være engasjert på lokalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå. Man kan også være med på mottak av de internasjonale studentene.

Besøk vårt kontor i paviljong 2, nummer: P2-108 hvis dere har lyst.

Kontaktinformasjon;
stavanger@iaeste.no

Facebook:

Hjemmeside:
www.iaeste.no/stavanger

ION RACING

Vi startet i 2011, da var vi åtte medlemmer. Nå er vi nærmere seksti. Organisasjonen består kun av studenter. De beste studentene. Etter flere høyteknologiske racerbiler har vi opparbeidet oss mye relevant erfaring. Nå vet vi hva som må til for å gjøre bilen raskere, mer smidig, rett og slett bedre. Kanskje den beste! Vi deltar i verdens største ingeniørkonkurranse for studenter. Mer enn 650 universiteter deltar. Formula Student går ut på å designe, konstruere, teste og konkurrere med en enseters racerbil. Vi skaper dyktige ingeniører. Fremtidens ingeniører. Hos oss får studentene praktisk erfaring, samt erfaring i teamarbeid, prosjektstyring og økonomi. Hos oss samarbeider elektro, maskin, økonomi, m.fl. mot et felles mål. Nemlig å skape noe fantastisk sammen.

Kontaktinformasjon:
o.kaldestad@ionracing.no

Facebook:

Hjemmeside:
www.ionracing.no

UiS Subsea

UiS Subsea er et av de største studentprosjektene på UiS og er en tverrfaglig studentorganisasjon med formål å sette fokus på undervannsteknologi drevet 100% av studenter. Dette gjøres gjennom å delta i internasjonale konkurranser og produksjon av bacheloroppgaver for studenter på det teknisk naturvitenskapelige fakultet. Hvert år deltar UiS Subsea i konkurransen MATE ROV Competition, hvor målet er å bygge en ROV (Remotely Operated Vehicle). Tidligere konkurranser har vært avholdt i Alpena (Michigan, USA) og St. Johns (Newfoundland, Canada). I 2016 ble konkurransen arrangert i NASAs Neutral Buoyancy Lab i Johnson Space Center (Houston, Texas). Her fikk UiS Subsea tidenes norske resultat med en knallsterk topp 10-plassering.

UiS Subsea er for deg som ønsker å få en ypperlig praktisk erfaring ved siden av studiene og ikke minst et sosialt nettverk på universitetet. Og hvem vil vel ikke reise ut i verden og konkurrere med en selvlagd robot?

Kontaktinformasjon:
post@uissubsea.no

Facebook:

Hjemmeside:
www.uissubsea.no

Børsklubben UiS

Børsklubben UiS er en studentorganisasjon for børs- og finansinteresserte på Universitetet i Stavanger. Organisasjonen skal jobbe for å fremme interesse rundt børs og finans. Vi skal jobbe for å skape et godt fellesskap for interesserte studenter.

Børsklubbens mål er:
– Skape interesse og formidle kunnskap om børs og finans.
– Sikre en god læringsarena for disse temaene.
– Skape en sosial arena for finansinteresserte.

Vi i Børsklubben UiS jobber aktivt for å skape engasjement og gjøre det lettere for “den vanlige student” å se mulighetene i markedene. For å klare dette vil vi holde basiskurs om aksjemarkedet i samarbeid med næringslivet. I tillegg har vi opprettet et eget investeringsselskap som fremmer “Learning by doing”. Her får studentene mulighet til å lære analyser, komme med anbefalinger og investere ekte penger i finansmarkedet.

Kontaktinformasjon:
leder@borsklubbenuis.no

Studentkontakt:
medlem@borsklubbenuis.no

Facebook:

NHS Jobbsenter

NHS Jobbsenter er en studentorganisasjon ved Norsk Hotell høgskole, som årlig arrangerer karrieredagen for studenter på skolen. NHSJ er en frivillig organisasjon som målrettet arbeider for at studentene skal få muligheten til å bli kjent med næringen utenfor UiS. Vi tar oss også av stillingsutlysninger på vegne av hotell- og reiselivsnæringen i Norge.

Kontaktinformasjon:
post@jobbsenter.com

Facebook:

Hjemmeside:
www.jobbsenter.com

Serviceforum

Serviceforum er en studentorganisasjon hvor studentene i praksis får trening i å planlegge og gjennomføre en fagdag for hotell, reiseliv og restaurant bransjen. På dagtid er det en konferanse hvor vi får inn foredragsholdere som tar opp relevante temaer, og på kveldstid er det en bankett hvor vi lager all mat og serverer selv. Det er også en god del premieutdelinger på banketten som Norsk hotellhøgskole og NHO reiseliv står for.

Det velges nytt styre hvert år og nytt tema som skal reflektere tidene bransjen er inne i. Dette er en lærerik mulighet for studentene til å bli kjent med bransjen og lære alle aspekter av gjennomføringen av ett stort arrangement.

Kontaktinformasjon:
leder@serviceforum.no

Facebook:

Hjemmeside:
www.serviceforum.no

SPE

SPE (Society of Petroleum Engineering) er en internasjonal organisasjon med mer enn 164 000 medlemmer over hele verden. SPE Student Chapter Stavanger har som oppdrag å forbedre det faglige og sosiale bånd mellom ingeniørstudenter og olje- og gassindustrien. Vi er åpne for bachelor- og masterstudenter innen ingeniør- og teknologifag. Vi arrangerer blant annet månedlige tekniske møter, bedriftspresentasjoner, bedriftsbesøk, quiz og andre sosiale arrangementer. I tillegg tilbyr vi våre medlemmer 20% refusjon på pensumbøker og holder SPE Student Award hvor vi deler ut stipend til studentmedlemmer som har utmerket seg. Vi er også veldig stolte av innsatsen til våre medlemmer som har konkurrert i PetroBowl. Dette er en internasjonal konkurranse der de konkurrerende lagene blir utfordret til å svare på både tekniske og ikke tekniske spørsmål knyttet til olje- og gassindustrien.

Bli med SPE og utvide ditt faglige nettverk! Du kan finne oss på vårt kontor på pav. 4, rom P-207 på tirsdager mellom kl. 12.15 – 14.00.

Kontaktinformasjon:
studentchapter.stavanger@spe.no

Facebook:

Mars institute student chapter

Mars Institute Student Chapter (MISC) er en studentorganisasjon for alle rominteresserte ved UiS. Over flere år har MISC sendt en eller flere studenter ved UiS på internship hos NASA Ames Research Center i San Francisco. Her får studentene samarbeide med ledende forskere om aktuelle problemstillinger knyttet til forskning og utforskning av Mars.

MISC har også utviklet et tverrfaglig prosjekt der studenter fra ulike studieretninger sammen bygger en marsrover. Roveren, som er i samarbeid med Mars Institute på NASA, skaper årlige bacheloroppgaver hvor studentene får verdifull praktisk erfaring. Hovedmålet med prosjektet er å sende roveren til NASA Robotic Mining Competition i USA. MISC arrangerer også tekniske foredrag med relevante foredragsholdere fra industri og akademia, og arbeider for å fremme realfag blant elever og studenter.

Kontaktinformasjon:
leder@marsinstitute.no

Facebook:

Hjemmeside:
www.marsinstitute.no